Policajti z Medzilaboriec chytili zlodeja. Muža prepadli v dome. Auta po náraze explodovalo

24.11.2009 Celý región

Policajti z Medzilaboriec chytili zlodeja: Policajti z Medzilaboriec vypátrali páchateľa, ktorý má na svedomí dve krádeže vlámaním v Medzilaborciach.
Z prečinu krádeže je obvinený 27 ročný muž z Paloty, okr. Medzilaborce. Prvej krádeže sa dopustil 15.11.2009, kedy sa v čase okolo 2:30 h vlámal do jednej z medzilaboreckých reštaurácií. V zadnej časti reštaurácie rozbil okno a vošiel dnu. Tu z peňaženky položenej na barovom pulte ukradol peniaze a z police za barovým pultom ukradol cigarety. Následne prešiel do skladu a kuchyne, z ktorých ukradol fľaše alkoholu a tehlu syra. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 87. - € a poškodením na 80. - €.
Druhy krát kradol obvinený muž 22.11.2009, kedy sa v čase okolo 21:30 h vlámal do jedného z pohostinstiev. Na dverách v zadnej časti rozbil sklo a cez vzniknutý otvor vošiel dnu. Cez jedáleň prešiel do výčapu, odkiaľ ukradol kartón cigariet a zo skladu fľašu alkoholu. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 27,50. - € a poškodením na 20. - €.

Muža prepadli v dome:
Na policajnú linku 158 oznámil včera večer 48 ročný muž, že v obci Banské bol prepadnutý jeho otec.
Zatiaľ neznámi páchatelia prepadli 77 ročného muža v jeho dome v obci Banské, okr. Vranov n/Topľou. V čase okolo 17:30 h vošli do domu, kde jeho majiteľa zvalili na podlahu a držali aby sa nemohol pohnúť. Na ústa mu priložili handru a zo zadného vrecka nohavíc ukradli mužovi peňaženku s peniazmi. Následne z domu utiekli. Prepadnutý muž neutrpel žiadne zranenia, pričom krádežou mu vznikla škoda 45. - €. Vranovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Auta po náraze explodovalo:
Dnes v noci vyhasol pri dopravnej nehode v obci Topľovka, okr. Humenné, život mladého muža z Mysliny, okr. Humenné.
V čase okolo 1:40 h viedol cez Topoľovku smerom na Humenné 21 ročný vodič z Mysliny osobné auto VW Passat. Po prejazde pravotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy, prešiel do protismeru, zišiel z cesty a čelne narazil do betónového mostíka pred rodinným domom. Po náraze došlo k explózii auta v dôsledku čoho vodič v aute uhorel. 20 ročný spolujazdec, tiež z Mysliny, stihol z vozidla ešte ujsť, avšak aj tak utrpel ťažké zranenia a popáleniny na 33 % povrchu tela s predpokladanou dobou liečenia viac ako 6 týždňov. Hospitalizovaný bol v humenskej nemocnici. Hmotná škoda na aute je vyčíslená na 7 000. - € a na betónovom mostíku na 1 000. - €. Humenský policajný vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Zároveň nariadil vykonanie pitvy a pribral do vyšetrovania znalcov. Na mieste nehody bol prítomný aj zisťovateľ príčin požiaru.

Polícia vyzýva vodičov, aby boli v tomto jesennom čase zvlášť opatrní a ubrali nohu z plynu. Cesty v jeseni nie sú tými, na aké sme boli zvyknutí počas teplých letných mesiacov. Častejšie sa stretávame s hmlou, sychravosťou, lokálnymi námrazami či inverziou. Za týchto podmienok sa povrch vozoviek i celková viditeľnosť stáva pre mnohých vodičov narastajúcim súperom ich vodičských schopností i jazdných vlastností vozidiel. Neprimeraná rýchlosť, precenenie svojich schopností v spojitosti s týmto jesenným počasím predstavuje zvýšené riziko dopravnej nehody. A to sa zrejme stalo aj v tomto prípade. Samozrejme, že netreba zabúdať ani na dobrý technický stav vozidla a používanie zimných pneumatík, ktoré tiež robia jazdu autom bezpečnejšou.
Ešte raz preto chceme upozorniť všetkých vodičom k zvýšenej opatrnosti a bezpečnosti na cestách, aby sme sa všetci mohli vrátiť domov živí a zdraví.
 

Vyberte región